Pořad o hrách - Indian

sobota 30. dubna 2011

Z Nintenda 3DS bolí oči-anti-3D brýle ClearOptix

Hráči po celém světě si stěžují na bolesti hlavy a očí, při hraní na kapesní konzoly Nintendo 3DS. Výrobci nejrůznějších gadgetů tak vymýšlejí bizarní řešení jako například anti-3D brýle, které údajně mírní negativní dopady 3D.

Nintendo 3DS, na kterém je možné hrát videohry doma i na cestách s 3D zobrazováním je novým handheldem neboli konzolí do ruky. Největším lákadlem na zákazníky je, že na svém autostereoskopickém displeji s rozlišením 800 × 240 pixelů dokáže vyprodukovat 3D obraz bez potřeby použití jakýchkoli speciálních 3D brýlí.
V prodeji je zařízení něco málo přes měsíc a už se objevují stížnosti, že hráče bolí hlava, nebo pálí oči. Na přístroji, konkrétně na jeho boční části, je sice jezdec, který umožňuje měnit hloubku 3D nebo jej kompletně vypnout. Pravdou ale je, že většina hráčů této možnosti nevyužívá...
Na stížnosti Nintendo zareagovalo prohlášením, že si zatím stěžovalo poměrně malé procento uživatelů a hlavně, že prohlížení jakéhokoli 3D obsahu může způsobit menší problémy. Ať jde o sledování televize, filmů nebo hraní videoher.
Vždy jde o komplikace krátkodobé bez následků; nejde o specifikum 3DS. Svou šanci nicméně vycítilo už několik výrobců, mezi nimiž je podle mě nejkreativnější firma ClearOptix, která začala s distribucí "speciálních" brýlí, které mají údajně mírnit negativní dopady 3D.
V marketingových materiálech se dočtete něco o vizuální přesnosti, lepším kontrastu a ostrosti. K dispozici budou brýle v několika velikostech, aby se dostalo na děti i dospělé/na malé a velké. Jsou údajně odolné proti poškrábání a díky lehkým obroučkám ideální pro dlouhodobé užívání. Vybírat můžete ze dvou modelů: Aviator a Wayfarer. Za menší velikost zaplatíte 30, za větší 40 dolarů. V prodeji budou zdřejmě od 15. května.

Žádné komentáře:

Okomentovat