Pořad o hrách - Indian

pondělí 11. dubna 2011

Japonec přetaktil core i7 na 6Ghz!!

Hranice 6 GHz sice dlouho odolávala, ale nakonec přeci jen padla. Jako chlazení byl použit samozdřejmně kapalný dusík. Není žádným tajemstvím, že procesory postavené na Sandy Bridge jsou vhodné pro přetaktování. S dobrým kouskem a vzduchovým chladičem lze mnohdy dosáhnout až na hodnoty kolem 5,0 až 5,5 GHz.
Každý ladič výkonu vám ale řekne, že není nad pořádné přetaktování s odemčeným modelem a kapalným dusíkem (LN2). Téhož názoru je i japonský borec s nickem Booooon, kterému se s procesorem Core i7 2600K podařilo dosáhnout výborné frekvence 6003,4 MHz.
Nejen že stanovil nový světový rekord, ale také jde o první překonání 6 GHz hranice. Doposud nejlepší výsledek, za kterým stál přetaktovač s přezdívkou SuicidePhoenix, byl překonán o slušných 42 MHz.
Mimo kapalného dusíku bylo využito služeb základní desky ASUS IV Extreme. Pomyslnou třešničkou na dortu poté bylo, že na frekvenci 5994 MHz se podařilo úspěšně dokončit test PiFast a stanovit tedy třetí nejlepší výsledek na světě. Tady máme screenshot programu cpu-z:

Žádné komentáře:

Okomentovat