Pořad o hrách - Indian

čtvrtek 5. května 2011

"Za útokem na PSN stojí hackeři ze skupiny Anonymous" píše Sony

Sony údajně v jednom z napadených serverů našlo nastražený soubor s názvem "Anonymous" a vzkazem "My jsme legie". Co bude s touto skupinou dál?

Budu-li mluvit na rovinu, řeknu, že mě SONY v posledních měsících připadá, jako béčkový komik. Po aféře s GeoHotem, kterého najmutí právníci naháněli i kdesi na dovolené v Argentině, následném "pádu" služby PSN a taktickém mlčení a rozmýšlení nad tím, co říci veřejnosti, se nyní vedení ve spolupráci s tajnými službami soustředí na dopadení viníka. Samozdřejmě to bude pro SONY "makačka".
Zatímco ještě počátkem týdne generální ředitel SONY (Kaza Hiraiho) na otázku novinářů odpověděl, že za brutálním útokem na službu PSN skupina Anonymous nestojí, dnes je situace opačná.
Důvodem je soubor, který byl nalezen v jednom ze čtyř zhozených serverů PSN. "Zjistili jsme, že útočníci v jednom ze serverů nastražili soubor nazvaný Anonymous se vzkazem "My jsme Legie"..." uvedl na oficiálním blogu PlayStation, Patrick Seybold.
"Zatím jsme zjistiůy, že s odcizenými údaji kreditních karet nikdo nenakládal, což nasvědčuje tomu, že útok nebyl motivován finančním ziskem.", říká SONY. Anonymous ale spojitost s útoky vehementně popírají, ačkoli i nadále tvrdí, že se SONY mají "nevyřízené účty".
Dopátrat se pravdy je zatím krajně nepravděpodobné. Stojí za útokem jiná skupina, které chce "vyváznout s čistým štítem" a na Anonymous svalit vinu, nebo to obhájci GeoHota přepískli a nyní se bojí následků? Obě možnosti jsou ve hře...
Masivní útok na službu PSN proběhla mezi 17. a 19. dubnem. Hackeři získali údaje uživatelských účtů, tedy jména, adresy, telefonní čísla a údaje k přihlášení účtu na síti PlayStationNetwork. A také přístup k údajům kreditních karet. V SONY útok nadělal velkou paseku a jeho zákazníci jsou naštvaní, protože je o něm včas neinformovalo.

Žádné komentáře:

Okomentovat