Pořad o hrách - Indian

neděle 15. května 2011

Uživatelé častěji vracejí PlayStation 3-Sony prodělává

Síť PSN dnes částečně obnovila svůj provoz, někteří spotřebitelé už ztrácejí nervy. Jeden z největších evropských obchodních řetězců se během minulého týdne potýkal s nárůstem vrácených konzolí.

Krize kolem úniku osobních údajů ze sítě PlayStationNetwork japonského koncernu Sony se prohlubuje. Firma v posledních týdnech čelí problému s únikem citlivých dat poté, co se do jejích sítí nabourali zatím neznámí hackeři. Útočníci se 16. a 17. dubna zaměřili na službu SONY Online Entertainment a ve dnech 17. až 19. dubna zaútočili na síť PSN.
Zatím není jasné, kolik ze zhruba 24,5 milionů účtů z celého světa může být zneužito. Sony jako protislužbu slíbilo všem uživatelům, kteří mají předplacené služby, např. hru zdarma. Služba PSN bude kompletně zpřístupněna zdřejmě až koncem května. Zatím bude možné hrát videohry a chatovat s ostatními, ale nebude možno hry nakupovat.
Sony se navíc začíná potýkat se ztrátou prestiže značky a "odlivem" uživatelů. Svědčí o tom článek ze serveru Kitguru. Jeho redaktoři koncem minulého týdne hovořili ohledně PSN se zástupcem jednoho z největších maloobchodních řetězců ve Velké Británii, který jim sdělil, že procento vrácených PlayStationů 3 narůstá.
Ihned po útoku bylo údajně vráceno pouze pár kusů. Během posledního týdne se však situace zhoršila, a to až o 300%.
Zákazníci si podle všeho stěžují na to, že nejsou dostatečně informováni. A navíc, Sony napadení tajilo až do 26. dubna. Společnost podle slov Kazuo Hiraie výrazně zapracovala na bezpečnostních opatřeních. Podobná situace by se tak podle Sony neměla v budoucnu opakovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat